Jul 31, 2014

Introducing the HP Pavilion Notebook

Assalamualaikum semua, kali ini entry berkenaan HP Pavillion Notebook boleh dikatakan sebagai review jugak lah.

Jom kita tengok laptop nie jenis yang macam mana

Berminat nak dengar audio laptop ini? Click Here / Click Sini 

Great performance laptop and high quality audio; get the best of both worlds! Click Here

Kalau nak tahu lebih lanjut lagi cuba Click disini

360 hinge for ultimate flexibility


Work in laptop mode, watch in stand mode, play in tent mode, go in tablet mode. This innovative convertible PC
has the flexibility to keep up with all your needs
Pavilion 360 icons
System features
  • Windows 8.1 64
  • Intel® Pentium® N3520 with Intel HD Graphics (2.17 GHz, 2 MB cache, 4 cores)
  • 4 GB 1333 MHz DDR3L SDRAM (1 x 4 GB)
  • 500 GB 5400 rpm SATA
  • 11.6" diagonal HD anti-glare LED-backlit touch screen (1366 x 768)
  • 1 year Warranty

BeatsAudio™

With BeatsAudio™ and dual speakers optimised for use in any position, the HP Pavilion x360 is designed for the best-sounding, richest audio available on a PC.

Rich, smooth web chats

Capture all the details with vibrant clarity, even in low light. Enjoy the nuances of face-to-face conversations, thanks to the HP TrueVision HD Webcam.3
Source/Credit to : HP Pavillion 360


* Yang click tu bukan spam, harap maklum 

Jul 23, 2014

This week punya cerita

Assalamualaikum, selalunya kalau update blog pasti ada ceritanya bukan? Ye, benaran kali ini ada entrynya (versi Indo).. Kahkahkah


Ok this week quite busy as usually, Isnin ari tu aku pergi walk in interview  untuk position SL1M under CIMB Bank. Tahu tak apa SL1M tu? SL1M itu adalah salah satu program untuk meningkatkan tahap kebolehpasaran atau keupayaan graduan untuk mendapat kerja bersama Government Link Company (GLC).

Nie nak cerita pasal interview tu, masa interview tu aku demam, so kebanyakkan nya aku merapu je kat interviewer. Tak pasti la dapat ker tak, harap-harap dapat lah. Tak sanggup duduk umah je.. (padalah baru sebulan menggangur Sebab Kontrak Guru Tak disambung)

 Pada selasa 23/7 dapat pulak SMS dari SPA suruh buat Assessment Online pada 5/8 untuk jawatan Penolong Pegawai Kastam. So, aku pun tak teragak-agak terus hantar confirmation.

Ok done, pada sebelah petang pula dapat 2 panggilan 1 daripada CIMB dan 1 lagi pasal Agensi. CIMB call, kata permohonan anda telah diprocess, dan dia suruh tunggu panggilan kedua mungkin dalam minggu ni. (aku pun macam tak percaya juga, dapat ker tak? ) Kalau dapat tu namanya rezeki, kalau tak dapat takde rezeki jawabnya.



Yang kedua pula, agensi call offer kerja, tapi aku cakap dengan agensi tu bagi JD (Job Description) dulu mana lah tahu dia bagi job jadi Cust. Service Exec yang handle Inbound and Outbound. So, sudah aku teliti JD dan agensi bagi POSITION Representative, Inbound Documentation in Shipping company. Aku accept dan set up the interview session but not this week, aku cakap after raya baru set up interview sebabnya aku tengah mood nak raya. :)

 Jadi sekarang aku tunggu mana yang terbaik, Insyallah...

Jul 18, 2014

Karya Ku Buat Mu Palestine






Warga dunia bagaikan bisu terhadap mu.
Warga dunia bagaikan buta terhadap mu.
Tapi Yakin satu hari nanti,
kau akan disanjung tinggi kerna memperjuangkan hak sendiri.

Kini dunia kau sedang bergelora,
Dihujani peluru tak kira masa
Meminta simpati pada mereka,
Mereka yang hanya tutup mata,

Aku hanya dapat bersuara disini,
Hati ingin pergi ke Palestine
Berjuang dan berbakti,
Supaya kau tidak ditindas lagi.

Aku kini tidak buta lagi,
Memperlihatkan saudara ku mati setiap hari,
Apa yang perlu dibuat adalah berdoa,
Moga-moga kemenangan akan hadir nanti.

SELF-DISCIPLINE

Life teach you, that you’re capable Life teach you about you not good enough Life teach you about, this is possible For example, ...