Mar 31, 2014

Pekembangan Terkini dan Tergempar

Assalamualaikum, rasa lama tak update, padahal baru beberapa hari je (iaitu dalam kiraan 16hari tak update). Rindu aku kat blog hanya aku je tahu.. Pui!!

Ok, cerita pasal pekermbangan aku buat masa nie, korunk ada baca tak yang aku pergi  HSBC punya interview? xde ek? Kalau mengkome baca, pastu kome tahu.. Cerita pasal interview itu aku TAK DAPAT.. Mungkin sebab takde rezeki. Tapi aku Ok je...

Dan sekarang ramai yang bertanya, kau kje lagi ker kat maybank? Nampaknya mereka nie tak update pasal aku. Iyelah aku bukan lah artis yang mereka agung-agungkan. Sekarang nie aku kembali jadi student dekat NIOSH dan amik certificate Safety and Health Officer (SHO). Certificate nie melayakkan seseorang itu menjadi Safety Officer dalam erti lain lebih kurang macam doctor keselamatan pekerjaan.

Macam mana nak kenal safety officer nie? Ok aku pun baru sangat dan baru je lepas module 1 tempoh hari dan akan menduduki module 2 pada 14 nie. Insyallah

Safety and Health Officer nie pakaian dia macam nie (sila lihat di bawah). Korunk mesti ingat asal safety offcer je mesti duduk kat construction site kan? Tak semestinya
Bidang kerja yang mencabar dan meluas.

#Aku sebenarnye nak kerja part time, kalau korunk tahu sila lah bagi info k?

Mar 15, 2014

Phone Interview HSBC

Assalamualaikum, and Hi everyone #DoUntukMH370 #PrayForMH370

Once again Hi, today was to happy because I got interview through phone. This is my first time get interview through phone and I was to shock and so excited. The interviewer call from HSBC Global Market and I dont know where their get my number or maybe i left my number during the Malaysia Training Career Fair at Midvalley last week. Maybe!

The position that they offer to me is as Global Support Executive it seem like call center but more on International. I think i can face it, and i dont know why Allah give me opportunity in Banking areas. Last year in 2013 also be part of Maybanker (maybank) executive only for 3 months and i left that job.

The interview will be on 20 March at Bursa Malaysia? Bursa Malaysia? wow it seem like a good place and you know that bursa Malaysia it the place that a lot of rich people make investment. I really hope that i get this job and be a banker one again. Let me explain about my JD (job description)

Support of Global Markets traders based in London, Hong Kong, New York and Paris with regards to a range of post trade functions including but not limited to – trade capture, confirmations/matching, settlements, reconciliations, investigations, client service, cash management and operation risk control. Functions performed for wide range of products including equities, fixed income, otc derivatives (flow & exotic), foreign exchange, money markets, banknotes and metals 

•        Day-to-day processing & support of the business in one of the product or functional streams 
•        Investigation, resolution and ownership of all issues relating to the process 
•        The monitoring and chasing of outstanding items 
•        High standard of client service 
•        Timely escalation of problems 
•        To acquire a broad and detailed understanding of markets products and processes 
•        Proactively review process mechanisms and identify improvements and efficiencies

So I really shock and perhaps I get this position. Meanwhile during that time I doing my training at NIosh in Safety and Health Officer. So right now I in the middle. I will try my best and take some energy to face it and also be more positive and no more negative sign.


That all my coleteh..

Mar 4, 2014

Malaysia Career Training Fair (MCTF)

Assalamualaikum wbt.

Hi, apa kabar? baik? Disini aku saja nak promote bagi Malaysia Career Training Fair (MCTF) yang dianjurkan oleh Jobstreet.com . Bagi sesiapa yang masih mencari perkerjaan yang sesuai dan juga yang masih menganngur anda semua diminta hadirkan diri ke Job fair tersebut. Nak tahu kat mana dan berapa tarikh nya?

JobStreet.com Malaysia No.1 Career & Training Fair 2014

Skip the queue and pre-register for JobStreet.com MCTF’14. (*Exclusive for JobStreet.com member) Date : 7 - 9 March 2014 Time : 10am - 7pm Location : Mid Valley Exhibition Centre

(jobstreet image)


(skip the queue)

Banyak juga company2 yang terlibat antaranya Petronas, Shell dan lain-2.

Bagi yang mahu memcari tempat practical/ Latihan industri ini juga adalah peluang anda tapi yang penting bawak offer letter dan tanya pada pegawai yang berkenaan jika ada sebarang pertanyaan.

Apa yang perlu dibawa?

1. Resume
2. Do some research regarding company that you want to join.
3. Smart Casual

-------------------------------------------------------------------------------------------

Itu kisah job fair, nie kisah aku pula...

Alhamdulliah aku dan LULUS Oil and Gas Safety Passport dan mungkin akan apply company oil and gas.

Dan mungkin 17/3 nie aku nak sambung belajar balik, kerna degree sahaja tidak mencukupi jika mahu bersaingan di alam pekerjaan.



SELF-DISCIPLINE

Life teach you, that you’re capable Life teach you about you not good enough Life teach you about, this is possible For example, ...