Feb 6, 2013

What The Funny??? Nilai Hantaran Mengikut Taraf Pendidikan

Assalamualaikum, semua...

Macam biasa berblogg la kita.

Disini saya dengan segala hormatnya ingin menyuarakan satu pendapat dan ketidak puas hatian  saya dengan
satu Statement yang agak Tak Relevant serta Tak Munasabah...

Ini salah satu sebabnya


Mungkin bagi anda ini biasa, sebab mengikut perubahan masa konon serta nak Gila Glamour dan juga harga
Jual Anak. Tapi bagi saya, seorang Mahasiswa, harga seperti ini tak patut di gembar gemburkan (dalam erti lain, Tak payah Nak SHOW OFF).

Cuba banyangkan jika anda seorang Mahasiswa yang berpelajaran tinggi mungkin tiada masalah untuk mendirikan rumah tangga jika anda ada Ijazah kedoktoran. Tapi jika anda hanya seorang yang ada SPM dan ingin memetik bunga di taman yang mekar lagi berpelajaran??? Contohnya, Kasha suka Ayu dan mereka ingin berumah tangga bersama, tapi kasha hanya berpendidikan SPM manakala Ayu mempunyai Ijazah sarjana. So, nampak tak??? Kasha kena mengumpul duit yang banyak bagi memenuhi hasrat untuk bernikah dengan AYu dan juga Kasha kena berhutang dengan pihak Bank. Logik ker???

Logik ker???

Kalau dapat keluarga dari pihak perempuan yang sederhana, memang untung bagi lelaki sebab tak payah fikir tentang itu semua.

Katakan lah, hantaran sampai RM20K dan RM15K termasuk kenduri bagai. But yang Malangnya Isteri anda Tidak Tahu Memasak dan Tak Tahu Tanggungjawab sebagai seorang isteri.  Kan Rugi duit semua

Jadi kesimpulannya, biarlah sederhana dan bukan untuk SHOW OFF bagai.

#ANDA BOLEH MENYUARAKAN PENDAPAT ANDA, SAYA OPEN MINDED

No comments:

Post a Comment

Future, Love & Life

Assalamualaikum semua, barangkali lama sungguh tak buat entry kan? How your life? Better or worse?  Hari nie aku nak cerita 3 po...