Feb 26, 2012

First time pergi Ceramah...

Asalamualaikum..


Location : Masjid Bandar Tasik Puteri, RAWANG


Tajuk: First time pergi Ceramah...


Tarikh: 26/2/2012


Hye, sahabat blogger, anda mesti pelik dengan tajuk di atas kan?
Bukan first time aku dengar ceramah, tapi FIrst TIme dengar Ceramah Ustaz Azhar Idrus

nie gambar dia

Ceramah yang dia berikan amatlah bermakna...
sebabnya kadang2 kita terlepas pandang hukum-hukum...
Salah satunya ceramah yang Ustaz Azhar Idrus
berikan adalah berkenana dengan Jubah dan Serban..

Jubah dan Serban adalah pakaian Rasulullah SAW
Kalau kita amalkan Sunnah Rasulullah SAW
mudah-mudahan kita akan masuk syurga...
Ini kerana, kita sayang dan kenal Rasulullah kita..

Tak payah pakai selalu, pakai setiap Hari Jumaat pun jadi la..

itu salah satu ceramah yang Ustaz Azhar Idrus berikan semasa di Masjid Bandar Tasik Puteri...

Elok benor umor macam kita nie datang ke Masjid dengar ceramah
boleh la buat bekalan di hari Tua nanti...

Ramai jugak orang semasa di Masjid... 
TAK PERCAYA???



(itu yang terselit-selit tu aku la)




itu la sedekit sebanyak yang aku ingin kongsi bersama...

Bak kata kawan aku...

KAT TASIK PUTERI NIE,
 TAK PAYAH NAK JEMPUT SITI NURHALIZA 
PUN TAK PE...

jEMPUT USTAZ AZHAR IDURS 

#kalau ada tersalah bahasa haraplah di maafkan..

Feb 10, 2012

Bad 9/2/2012



Asalamualaikum sahabat blogger?

Location:  Hospital Selayang
Victim : me and my mom




Kisahnya macam nie, aku bergerak ke hospital Selayang sebab nak bawak ibuku Check Doctor...


Time tu, jalan Jem kt dalam Hospital tu, aku pun bawak sLow2.. folow belakang kereta...


Pastu terdapat satu kenderaan dari arah belakang langgar aku...


Aduh~..


Aku pun angin la.. 


aku : bro sila ketepi... (memandangkan org tua , aku aku pangil bro)


aku: bro mtr sy bro..


bro: ala ckit je.. xyh ganti la..


aku : agak ckit, ckit pn mtr sy kot... (muka aku dh hot..)


mak guard Hindu: adik, kasi lepas la itu abang.. dia ada anak..


aku: auntie, cakap baek cikt, kalu auntie kena kt tempat sy mcm ner?? auntie misti mntk ganti gk kn?


mak guard : yela2..


aku: bro ganti  blh?


bro: adik jmpe abg kt shell.. kat citu ada kedai motor...


aku : OKY


 ( Nie gambar mtr yg langgar aku.  )

(nie mtr aku)

cikit je kn??? (ckit pn kalu xdak duit, ?)

berbalik dari diolog...

Location: Shell near bengkel Motor

bro: macam nie la, abg dh pikir, so.. kita buat report je.. xyah ganti..

Aku: (WTF).. agak la, tadi cakap laen, skrg cakap laen.. nak wt report? boleh je, wat report.. tp klu bro wat report pn.. motor sy ttp jd macam nie, xberubah pn...

bro: masalhnye ckit je... rosak.. xyh ganti la..

my mom: td awak cakap laen.. (mak aku plak bersuara)

bro: yela... saya ganti (Nada tinggi)

aku: bro, kalu nk ganti, ganti je.. Bising psl ape.. kalu sy ada duit, sy xmntk bro ganti...
        (aku buka dompet aku, tgk, sy ada RM3 je..)

bro: bisu



Tapi....

cover belakang tu next week br dpt...

aku tkt gk dia tipu..

dgr kata cover tu, beratus gak..

#aku binggung sampai Sekarang..

Feb 7, 2012

Malaysia Selamat ke Sekarang?


Asalamualaikum sahabat blogger?

Location:  Tanah Melayu

Hari nie aku yang buat satu ENTRY tentang Malaysian Selamat ke Sekarang? , ini hasil permerhatian aku sendri.. 

Rakyat Malaysia memang ramah dan baik hati (sory merepek kejap)


Hasil permerhatian aku sendri... Malaysia sekarang tak selamat untuk kita sebagai rakyat malaysia..


Nak tahu sebabnya?


1. Banggla dan seakatan waktu dengannye..






Berdasarkan POINT yang pertama dari blog aku sendri...


Warga asing dah terlalu ramai sangat kat Malaysia.. Cakap je kat mana.. Pasti kaum2 


ASsssssssssssssING ini wujud....  Mari Tengok Gambar di bawah... (xlarat nk tulis)





Diorang nie, Pantang je cuti.. Confirmed g Keluar.... 

Lagi satu, Kaum2 nie, terlah menjenamakan bauan mereka.. Wangi  Tahap Gaban

kalau aku, aku buat macam dalam gambar kat bawah...


 because he so stinky 


#that all...

SELF-DISCIPLINE

Life teach you, that you’re capable Life teach you about you not good enough Life teach you about, this is possible For example, ...