Nov 8, 2011

Bulu Tetek.. auwwwwwww!

As'salamualaikum pembuka bicara, saya beri salam pada semua....

HaHaHa...

(bulu yang dalam gambar nie)

Tajuk hari nie agak kelakar and ditambah cikit kelucahan...

Tajuk: Bulu Tetek...
di IHLAM kan oleh Pakcik saya seorang Kaki Pancing~

Bulu Tetek.....Kenapa keluar tajauk ini? Ha, nie yang aku nak cerita...

Digunakan untuk mendapat hasil tangkapan ikan bagi kaki-kaki Pancing yang taksub dengan Ilmu2 ntah ape2 nie...

Bulu ini juga berkaitan dengan Ilmu perubatan Alternative aka BOMOH or jampi Serepah...

Digunakan sebagai teman or guna2 bagi kaki pancing...

Caranya mudah sahaja, untuk memendapatkan bulu tetek ini, adalah bulu yang tumbuh di sekitar payudara wanita sahaja..

Nenek aku cakap "BULU SESAT"...

Bulu ini juga glomour, di kalangan kaki-kaki pancing, ada yang sanggup menawarkan harga yang begitu lumayan semata-mata nakkan bulu tetek nie.

#cerita betul...

#aku tak meraban

Nov 6, 2011

Cerita di Pagi rye

Ha macam biase la.. seblom mulakan bicara, kte hendaklah memberi salam...

As'salamualaikum sy ucapkan dan selamat ari rye korban....

Kepada Lembu,unta dan kambing... Selamat berkorban



cerita kali ini bertajuk cerita d pagi rye korban....

Macam biaselah, bagun dengan awal dan dengan niat yang suci lagi murni....

Aitu niat nak g solat Rye....

Banyak halang aku tempuhi, macam kne g kedai bli barang tuk makan di pagi rye...

Tengok Kilang terbakar...



Diam, xdiam, jap sudah menunjukkan kul 8am...

So aku bergegas tuk g solat... bergegas dengan kelajuan motor 30km sejam

haHaHA...




Sampai je kt Masjid... orang dh takyat akhir....

So melepas la teman.....

#mood:demam

Nov 4, 2011

Assalamualaikum.. hari nie saya nak berbahasa ENGLISH..



Tajuk: A good Marketer Comes from Night market n perniaga tepi Jalan.... 



Ini kerana mereka mengayat customer n their presentation of the product very good and can attract the public surround.

But there have some weakness.... maybe customer look around and dont want to buy that product.

#aku merepek meraban..

Nov 3, 2011

Aku ke Tag?

haha. ok, sangat terkejot macam berok. ada orang tag aku kat blog. aku ingat kat facebook je boleh main tag-tag bagai. mula-mula aku baca entry orang yang tag aku ni, aku dah macam tak paham langsung kan. aku dok pk, apa salah aku sampai kena tag ni kan. bila dah baca ulang kali, baru aku paham. thanks kepada Hamba Allah sebab main tag-tag ngan aku.


Aku xtaw ape pnye Motif.. So aku Layan je...



OK. nih peraturan game ni.

1. you must post this rules
2. each person must post eleven things about themselves in their journal
3. answer the questions the tagger set for you in the post and create eleven new questions for the people who you tagged to answer.
4. you have to choose eleven people to tag and link them on the post
5. no TAG back okeh!

ELEVEN THINGS ABOUT ME. pasal aku pulak dah. haha. aku kan artis.. haha bak kata salah seorang rakan Facebook aku iaitu cik Ayu-Ri Idris.

1. Aku suka tidur
2.AKu cepat naik angin aka cepat marah and cepat ok balik.
3. SUka masak kalau Lapar.
4.Suka buat study Sekor2
5.I hate Cat...
6. Suka Makan.. Tapi tak gemok
7.Suka tengok Behavior orang lain

ANSWER THE QUESTIONS. ada soploh soalan untuk aku. tak kisah la. bagi doploh pon aku suka. haha.

1. Totoi or  (nama sanak saudara panggil aku)
2.Xleh
3.Pilot
4.Masak Rendang
5.ha? takdir...
6.Macam best.. tapi penat nk taip...
7.buat bodoh je.. sebab aku pn xdak duit..
8.Biar la dia.. duit tu aku sedekah ape dia nak buat.. ska hati dia la..
9.aku nak belajar bersungguh2 jd PILOT
10.Ikut kemampuan Mata.
11.aku diam membisu.. haha

QUESTIONS FROM Others. aku pulak kena buat soalan kan. aku kena bagi sebelas kan? jawab la korang. nah!

1. nama manja kau apa?
2. kalau aku nak panggil kau sayang boleh tak?
3. masa kecik dulu, kau nak jadi apa?
4. masakan mak kau yang paling best apa?
5. kau dah jumpa cinta sejati kau?
6. apa kau rasa dengan game macam gini?
7. kau jalan-jalan, ada makcik mintak sedekah. kau buat apa?
8. apa kau buat lepas kau tahu, makcik mintak sedekah tadi tipu kau?
9. kalau boleh ulang balik, kau rasa apa yang kau akan buat untuk kali kedua?
10. sehari berapa jam kau layan dunia maya? fb, blog, twitter, segala-gala la.
11. kalau aku cakap I HATE YOU, kau cakap ape?

PEOPLE. dah tiba masa aku nak main petik orang pulak. entah sape yang aku nak tag pon aku tak tahu. tengok jelah kat bawah nipa?


#orang merepek.. aku pn merepek

Nov 2, 2011

Bantal Busuk

As'salamualaikum para2 blogger and para2 Sakura..  HaHaHa

Hari ini aku nak buat entry tentang Bantal Busuk...

Sebenarnya dah lama nak buat entry nie.. tapi Idea kejap ada kejap xdak...

Dah macam Chip More.. HaHaHa

Update Blog pn kt Clz.. Sempoi~


Berdasarkan petikan di atas... HaHaHa.. Bantal busuk... kat Malaysia nie, semua orang ada memiliki bantal Busuk...

Bantal busuk ada teman paling setia bila nak tidur... Betul x? HaHaHa

According to me "bantal busuk memang busuk" ia di sebabkan air Liur basi..

Ramai kat luar sana terutama Kaum Hawa memiliki bantal busuk.. Nie terbukti hasil kajian aku,

Aku dapati bahawa kaum Hawa suka bawa Bantal Busuk mereka di mana saja.. For example bawa Bantal Busuk mereka dalam kereta..

Bukan manusia sahaja yang ada Bantal Busuk, Haiwan juga memiliki Bantal Busuk.. Cuba lihat Gambar di Bawah..


#ape aku merepek nie?

SELF-DISCIPLINE

Life teach you, that you’re capable Life teach you about you not good enough Life teach you about, this is possible For example, ...