Sep 30, 2011

Awak CANTIK. Awak MENARIK. TAPI Sayang Awak SONGSANG


Awak CANTIK. Awak MENARIK. TAPI Sayang Awak SONGSANG







#kalau kau tu orang barat aku xkesah sangat
kau tu orang Islam......

Kesibukan Yang Amat Sangat~

Hye, hari nie aku nak post entry tentang Kesibukan Yang Amat Sangat yang melanda semua Pelajar Batch July 2011 dalam courses Bachelor of Business Administration (Hons.) in Management and Entrepreneurship


Ini dalah sebabkan KerJa yang berlambak....kt sini aku nak buat pepatah..


"Hari-Hari assignment "

"assignment Hari-Hari "


Mana tak nya, ada Budak kelas aku muka dah macam panda, Flu dan lain-lain.

Yang aku pulak, tertekan macam orang gila... Sebijik macam dalam picture kat bawah nie..




Sep 28, 2011

I never Forget u, I Remember U

Hi, today i want make entry about i never Forget u, I always remember u..
Bak kata

[HD] T-ara & Supernova ~ TTL (Time to Love) 

Johun saram nonun naege chotsarang
sarangul garuchyo jun saram
Never Forget you
I Remember You
giokhae no hanaman
Lagu dari artis korea nie sungguh bermakna, bagi orang yang bercinta.... 


Walaupun sudah tidak bersua, bertentang mata, dan berdating bersama....


Ataupun sudah lama tidak bersama 


Lagu ini sebenarnya, mengisahkan sepasang kekasih yang sudah putuskan hubungan mereka atas sebab-sebab yang tidak di elakkan.

Walaupun sudah berpisah, namun hati dan perasaan tetap ingat.

"Johun saram nonun naege chotsarang
sarangul garuchyo jun saram
Never Forget you
I Remember You
giokhae no hanaman"
English  Lyric
Good person, you're the first to love me
The person who taught me to love
Never Forget you
I remember You
I'll remember only you~


Sep 17, 2011

Kejayaan yang menjadi kenangan

Hari ini, hari mengingat kisah-kisah lama semasa berada di zaman Kolej dahulu.. huuhuhuh..


Kejayaan Pertama.
Antaranya, first time memberanikan diri memasuki Pertandingan FASHION SHOW BUSANA MUSLIMIN MUSLIMAH SESI JAN-JUNE 2009..


Semasa menyertai pertandingan ini, khai bersama kawan khai ada assigment yang perlu di hantar.. siap bergaduh... Tapi si Sauqi dengan rela hati menyiapkan assignment agama dengan jayanya.. dan dapat grade yang agak bagus...



Kejayaan Kedua


Memasuki arena percalonan Majlis Perwakilan Pelajar.. Pada mulanya, niat di hati takut-takut.. Tapi sekadar nak mencuba nasib... khai pun cuba..
Setelah tiba malam manifasto, bergetar rasanya.. sebab nie first time bersuara di kalangan para pelajar kolej... Ramai jugak kawan serta sahabat memberikan dorongan ... tapi kecuakkan tetap ada..


Kini, tiba hari pertandingan siapa yang layak untuk pegang jawatan sebagai Majlis Perwakilan Pelajar Kolej Profesional Mara Seri Iskandar bagi tahun 2009-2010.




nie dia, UNDI LA SAYA...
TEMA saya 
"HARI-HARI MAKAN LEMANG"
"UNDILAH LOKMAM"..


Lawak kan? tapi dengan bakat kepimpinan yang tersemai dalam diri ini.. Saya telah di pilih untuk menjadi Vice President di kolej saya..


Antara sumbangan yang telah saya berikan kepada Kolej adalah membuat account Facebook bagi Majlis Perwakilan PElajar KPMSI


dan ini..

sekian terima kasih..



SELF-DISCIPLINE

Life teach you, that you’re capable Life teach you about you not good enough Life teach you about, this is possible For example, ...