May 26, 2011

Ayat-ayat yang Anda tidak akan bosan, boring dan sewaktu dengan Nya..

Hye... bertemu kembali di dalam blog saya.. hahahha... (ckit2 gelak)..

Nak cerita sedikit tentang ayat-ayat yang kita Tidak akan Bosan sama sekali.. Nak tahu tak?

Ayat-ayat Allah SWT adalah ayat yang tidak bosan jika kita dengar ataupun baca.. Betul tak?

sebagai contoh, ibu bapa kita ajar kita baca doa dari kecik, sampai besar panjang... Ada kita kata bosan???

tak kan? Itulah Indahnya ayat-ayat Allah SWT...

Kalu kita dengar lagu ntah pape lagu ntah misti akan keluar perkataan BOSAN la LAGU tu, tukar2... kn??

Renung-renungkan lah..

May 24, 2011

Bertudung bila perlu...!!!

Hari nie cerita tentang bertudung jika perlu... Tujuan aku buat entry nie sebab nak luahkan perasaan saja dan nak ingatkan korunk-korunk yang kat luar sana..

Cerita berbunyi macam nie, ada minah nie duduk area Seri Iskandar (penduduk tetap sini)....
(Google image)

Dia nie bertudung bila perlu je.. Contohnya, tapi nie bukan contoh nie betul-betul punya.. Time tu aku jalan-jalan sekitar seri iskandar, tiba-tiba...... Nampak seorang minah nie, muka macam kenal.. rupa-rupanya... Dia nie perkerja kat kedai *** da...

(Google image)

Minah nie mengunakan konsep bertudung bila perlu.. contohnya... dia akan bertudung jika dia berniaga..
And akan Free Hair jika dia keluar jalan-jalan..

Bukan sekali...,
bukan dua kali..
tapi...
dah banyak kali.... 
aku nampak...!!!

Buka mata, buka minda,...

Saya sudah Graduation la... Anda bila lagi??

Hari nie, aku bersyukor sangat-sangat... sebab akhirnya setelah bertukun lumus dalam assignment.. untuk dapat kan yang terbaik di kalangan yang terbaik..(biase2)... heheh.

Walapun, belajar kat KOLEJ PROFESIONAL MARA... tapi tu rezeki aku.. sebabnya belajar kat KPM.. xdak Yuran sangat hanya RM125 for every sem.. murah je.. pastu dapat elaun lagi.. RM265.00 selama 3tahun setengah..

Pasnie, masuk alam perkerjaan pulak, target kali nie.. aku nak tolong parents aku.. nak belikan diorang baju Raya.. Yela, selalu diorang je beli baju raya untuk aku dan adik-adik aku.. kali nie, aku pulak nak berjasa....

May 22, 2011

Air Kotoor jadi bersih dengan mengunakan LIFESTRAW

 LifeStraw telah dibangunkansebagai sambutan praktikal bagi berbilion-bilion rakyat yang masih tanpacapaian bagi hak-hak manusia asas ini dan kami percaya ia sebuahrekaan yang boleh menjadi satu penyimpan-penyimpan hidup terbesardalam sejarah. Ia satu 25 cm panjang, 29 mm garis pusat, turas paipplastik dan membeli satu per satu, berharga sekitar US2.00. 


(gizmag image)




Hingga sekarang, terdapat tidak banyak kita boleh buat mengenai air lahirpenyakit kerana sistem untuk air bersih mahal dan memerlukan bekalan elektrik dan alat-alat ganti dan … LifeStraw kini menawarkan berpuluhcara menyimpan berdaya maju berjuta nyawa setiap tahun. LifeStrawialah satu pembersihan air kos rendah yang peribadi alat dengan satumasa hayat 700 liter – kira-kira setahun penggunaan air untuk satu orang,dua tahun untuk seorang kanak-kanak. Keputusan ujian positif telah tercapai pada paip, air masin dan keruh menentang bakteria bawaan airbiasa seperti Salmonella, Shigella, Enterococcus and Staphylococcu. 


(gizmag image)




Jika kami (sebagai dalam WE besar) dapat cari jalan pembiayaan danmengagihkan satu daripada ini bagi setiap manusia dalam bahaya,setiap tahun, kita boleh membasmi kematian tidak terhingga. Setiap LifeStraw berpanjangan keperluan tahunan air bersih satu orang  satujerami mudah berharga beberapa dolar akan memastikan bahawa satu orang dalam bahaya tidak akan mati untuk setahun - sekarang ialah satuderma, kami boleh semua membuat dengan satu penendang serius! Sila beritahu sebagai ramai orang sebagai anda boleh tentang ini.


(gizmag image)

(gizmag image)

May 19, 2011

COPY & PASTE

Assalamualaikum, Wa'alaikumsalam (*sayatolongjawabkan)... HeHehE

Topic hari nie berkenaan dengan COPY & PASTE... Mesti di luar sana tertanya-tanya.. ??? Ape la Copy n Paste nie...

(Google Image)
COPY..
Biasenya, kalau COPY ******** kawan-kawan mesti kita PASTE kat ******** ?
Pastu nak bangga diri... tak elok la...!!! (!@#$%%%^^^&&****!@#$%^&**&^%$#@!@#$%^&**&^%%$##@@!)

Kat luar sana banyak orang mengamalkan COPY&PASTE ... Korunk percaya atau tidak? Kadang-kadang kita tak sedar apa kita buat COPY&PASTE COPY&PASTE COPY&PASTE.... Contohnya, kita COPYcara permakaian artis and then kita PASTE cara pemakaian artis tu .... Macam nie... Jenis yang COPY&PASTE

(Google Image)

(Google Image)

*Luahan hati, nak tahu lebih lanjut... Comment la



May 18, 2011

Teringt kt arwah opah

asalamualaikum, hari nie tiba2 teringat kt arwah opah.. sedih gak,
yang pergi tu, tetap pergi.. kita yang hidup nie, kena teruskan hidup..

Arwah opah, suka tengok WWF .. ala yang lawan2 tu...
hari nie, genap 11 hari, arwah opah tingalkan kami.. semoga arwah opah di tempatkan dalam golongan orang yang beriman...

Al-Fatihah

May 17, 2011

Artis baru..!!

Haaaa... nie kisah artis baru, saja aku wat cerita artis nie.. Sebab dah tak ada idea.. hehehe.
serba sedikit tentang beliau... Artis nie baru, kalau tak silap aku, korung tengok cerita Di Larang Masuk..

Isma Hanum Husein


(Google image)
Zaman sekarang nie, nak top senang je.. Photosot yang tak sedap mata di pandang.. macam nie

(Google image)
(Google image)
(Google image)

Jadi sapa-sapa yang nak top, ikut macam diorang...

May 9, 2011

Coretan Assignment

Hahahaha... this week minggu LAst Asgmnet for my Batch couse HND Business and Marketing..
Banyak coretan yang tak dapat kami gambarkan..
contohnya..

tengok betapa sepahnya bilik kami gara-gara Assignment 4 kne hantar pada hari nie.. orang gila pun tak segila macam kami


nie sahabat aku, yang mencari ihlam untuk buat Assignment SPO+MI...
dia mengunakan konsep payung untuk menghalang daripada terkena cahaya matahari..


nie antara orang yang bertandang ke rumah aku untuk menyiapkan Assignment SPO+MI....
tengok mereka yang menahan lapar dan dahaga semata-mata asgmnt yang tercinta...

Nie kenangan yang terindah bersama Assignment...

May 7, 2011

Perlu ker??? Macam nie??

Picture A 
(kartunjahanam.blogspot.com)

Picture B
(kartunjahanam.blogspot.com)

Berdasarkan gambar di atas:
Picture A:
Kalau warga Asing Undi BN, diorang dapat kelebihan macam penduduk Malaysia..WTF

Picture B:
Ron 97 dah naik Harga RM 0.20... Kemungkinan akan wujud satu lagi Ron...
Iaitu Ron 93 yang jauh lebih murah..

Fikir-fikir la...

*All picture, from kartunjahanam.blogspot.com

Perginya Orang yang Tersayang

As'salamualium.. hari nie 7May 2011, perginya seorang insan yang ku sayang.. Iaitu Opah ku.. Banyak kenangan yang tak dapat aku lupakan. contohnye bila aku balik Taman Meru Ipoh, Opah yang beri aku duit poket, walaupun duit yang di berikan tak banyak. Namun aku hargainya..

Opah jasa mu ku kenangan,
pengorbanan mu tak akan aku lupakan,

Nampaknya, Raya tahun nie tak dapat la aku makan kuih siput yang Opah buat...


(Google Image)

AL-FATIHAH~

May 5, 2011

Gula Gula, Kumpulan K-Pop Malaysia di kritik HEBAT

(Google Image)
Mesti jejaka-jejaka di luar sana tergoda tengok aksi mereka nie kan?.. Bagi aku nie xlawa mana pun.. lawa sebab sexy je.. Betul tak? Untuk pengetahuan semua banyak blogger yang kutuk mereka nie.. termasuk aku sekali.. Kita nia kan orang Timur yang Kaya dengan Budi Bahasa and Adat .. Tak elok la orang kita pakai macam tu.. Sexy itu SEKSA..

Cuba tengok Wonder Girl.. memang Wonder pun.. hehe...

(Google Image)
Yang tak manis tentang Gula Gula nie, time diorang Photoshot , pakaian macam nak pergi Kelab Malam.. ish-ish Teruk Benor... Bagi aku la.. diorang nie perlu kaji dulu sebelom masuk ke DUNIA HIBURAN
 nie Contoh yang tak elok...
(Google Image)

Nak Famous pun bukan macam nie caranya..

Orang yang paling banyak CAKAP

hahaha... nie story baru la... tajuk kali nie Orang yang banyak CAKAP...


(Google image)

Bagi aku, orang yang jenis banyak cakap nie bagus, tapi kadang-kadang... Contohnya dalam kelas, LECTURE paling suka orang yang banyak cakap dan juga banyak tanya..

(Google image)

Tapi bagi aku, manusia yang paling dan suka cakap banyak nie adalah dari Kaun Hawa.. Betulkan? Kaum Hawa nie pantang berjumpa je.. Mesti ada topic yang nak di bincangkan... Contoh Mengumpat dan Gosip... Ini Hakikat... :)

(Google image)


May 2, 2011

Hari Terakhir Bersama Anak2 SI Bunting

Pada 28/4/2011, nie kali terakhir SI Bunting bersama-sama anak-anak dia menetap di dalam rumah kami... Kini SI Bunting telah berada di Kuala Lumpur sebab Fad bela dia.. Walaupun aku dan Anwar marah SI Bunting kerana dia berak kt tilam kami, namun, Kami sayangkan DIS.. huhuh

Nie gambar anak-anak SI Bunting buat kali terakhir


Baru dapat kaki dah nak kuar dari kotak.. lawak-lawak


nie lagu tuk SI Bunting dan anak-anak dia..... 
Oh…oh…oh…
Ooh yeah…
Kau pergilah saja
Kau pergilah saja
Kini kau tiada

HAHAHAHAH

SELF-DISCIPLINE

Life teach you, that you’re capable Life teach you about you not good enough Life teach you about, this is possible For example, ...