Mar 30, 2011

New Creatures has be born

29 March 2011, Seri Iskandar : Tarikh keramat ini akan ku kenang sampai bila2... sebab nie tarikh lahirnya seekor anak kucing yang selama nie kami bela... Nama di beri SI Bunting, SI means is Seri Iskandar Bunting.. kucing yang kelabu berbulu lebat.

Tarikh nie, SI Bunting melahirkan anak2 kucing yang comel + bulu lebat sama macam mak kucing...
Mari kita saksikannya..!!!

{SI Bunting kepenatan melahirkan anak}

{sebab terlalu penat, aku suapkan SI Bunting makan... aku harap aku akan buat sama macam kt kucing pabila aku dapat isteri yang melahirkan anak aku.. xoxo}

{anak SI Bunting}

{nie dia, baby-baby SI Bunting}
Aku rasa bangga sebab dapat tengok SI Bunting melahirkan anak dia..heheh

Mari kita tengaok gelagat baby SI Bunting...

Video 1







nie la cerita tentang SI Bunting dan baby SI Bunting......

Mar 29, 2011

Kucing Oh Kucing

Hari nie saya akan menceritakan tentang Kucing, mungkin di luar sana ramai yang sukakan Kucing..

Terus terang saya cakap. I HATE CAT... sebabnya, kucing slalu buat saya terkejut... haaha

But now, Allah S.W.T telah bukakan hati saya untuk sayangkan kucing... kucing yang saya sayany sekarang adalah  SI Bunting...

{Nie la dia.. Si Bunting name dia}

Nak tengaok baby SI Bunting nie? Meh kita tengok video nie...


Nantikan baby SI Bunting...

Mar 27, 2011

Zaman Sekolah

FORM 4 Cerita ini hanya untuk di kongsi dengan anda2 semua...Zaman sekolah sememangnya seronok.. Yang masih aku igat, time tu aku baru menjejak kaki ke sekolah Mengegah KEbangsaan Bandar Tasik Puteri..

First time masuk sekolah tu, aku nak sangat masuk kelas Add Math, tp tak dapat... Hanya dapat kelas Perdangaan. Kelas 4B.. Jadi la.. kelas jugak.. hehe Pada hari pertama berada di sekolah itu, aku tak kenal sesiapa pun.. maklumlah budak baru kt sekolah tu.. Orang pertama yang aku kenal adalah, Ahmad Syah, Fatin, Azurina, Ika, Roshazman dan last sekali Ameer Farhan...

HAri kedua berada di Sekloha tu, aku pulak di lantik sebagai KETUA KELAS... Dah la budak baru, kena jadi Ketua plak tu.. Aduyai... !!!!... Time tu, semua nya indah, time tu la, first time tgk orang gaduh, tp aku yang takut.. Aku sebenarnya FOBIA dengan gaduh2 nie.. Time nie la aku disayang oleh seorang Guru yang bernama Cikgu Zarani.. Sebabnya, aku time tu, aku yang terpandai sekali dalam kelas dalam SUBJECT SEJARAH.. heheh...

FORM 5 Time Form 5 pula, Cikgu Zaranilantik aku sebagai ketua kelas sementara.... pada esoknya, tiba la hari mengundi siapa menjadi ketua KELAS kali terakhir.. Tup-tup undi punya undi... aku di lantik menjadi ketua kelas.. hahahha... time tu aku pengan jawatan ketua kelas yang busy, sebab nie kan amanah... heheh Pada Bulan 2.. aku dapat tawaran menjadi Pengawas.. macam mana boleh dapat, aku pun tidak tahu.. hahhah.. so aku kaji punya kaji... Cikgu kesayanga aku, yang rekeman kan aku tuk menjadi Pengawas.. hehe..syukur... setelah pergi temu duga tuk menjawat jawatan pengawas...

Akhirnya.. Aku dapat jadi PEngawas.. YAhooo...!!!
Time tu aku menjawat jawatan PEngawas dan KEtua KELAS... orang kata aku GILA kuasa.. ahhah Aku decide tuk lepaskan jawatan ketua kelas tu, tapi Cikgu tak kasi.. sok .. aku jawat dua JAwatan.. hahah Time tu jugak la, aku jadi FAMOUS bersama kawan2 aku, sebab kami WIN maen FUTSAL.. hehe senjak itu,

Aku jadi lebih displin..
HEHEHEH SAHABAT KU SEKARANG.. ROSHAZMAN,AMEER FARHAN, AZU, ANWAR...

Mar 24, 2011

PENAT

....... P............... ..........E.............. ............N............. ..............A............ ................T............

Mar 22, 2011

KOC Wanita

As'salamualaikum, tajuk blog saya hari ini adalah berkenaan dengan KOC WANITA...

KTM Komuter telah menlancarkan operasi koc wanita yang Pertama di Malaysia yang di panggil "Ladies Only at All Time" yang mempunyai stiker PINKpada pintu-pintu koc tersebut...Koc ini di buat bukan buyer terhadap jantina.. Tapi adalah untuk keselesaan wanita.. Kajian telah di buat, sebanyak 60% wanita mengunakan KTM.



Sila lihat image di bawah...

(image Google)

(image Google)

Tapi, ada juga di kalangan masyarakat kita yang tidak tahu ape itu koc wanita...
seperti gambar ini..

(image Google)

ini
 (image Google)
Kita seharusnya buka mata, jangan main masuk saja...



Mar 19, 2011

Cuti bersama SPONSOR...


HARI PERTAMA

Dengan berpayungnya baju KPM, aku dan member aku Anuwar bergerak mencari sponser.
HUH


(picture)
Orang yang aku target, YAB, Shukur. ADUN Kawasan Kuang,
Dia memang seorang yang pemurah dan baik hati,
Sebab tu la aku memilih dia.
Nak masuk jer pejabat dia, Baru selangkah, tiba-tiba,
Ada plak orang meminta tolong,
"bang, leh tolong tolak van saya x?"
Aku pun ckp OK. 
Sian dia....
Pastu masuk ja pejabat, YAB Shukur, PA dia cakap , dia x ada..
KEcewa rasa...
Ingatkan dia ada , dengan harapan nk la dia sponser....
Mungkin x ada rezeki aku kot...
Banyak gak kedai kami pergi pastu,
Zakat pun pegi, Tapi x dapat....

(menteri selanggor)
Pastu aku dapat idea, nk gi shah alam ,
Nak MB Selangor,
Pastu call la mmber aku nie, 
nk di jadi kan citer,
abah dia ada la contact dato khalid,
pastu khalid yg lain lak,
Haji Khalid,
paham2 bila silap, 
cover line la...
Jumapa jer la,
Oke la, 
pas abis,
AKu pun gerak jumpa MBSA punya banggunan ,
owh ,
penat beb,
nk cari pun sesat,
paham2 la,
budak baru...
Bila kepenatan,




Cari2 punya cari,
Akhir nya dapat jugak cari banggunan tan sri khalid,
tingkat 21 oit,
penat,
banyak prosider,

Esok la aku akan dapat nya...
Insyaalah...
nie citer aku masa cuti sem...



HARI KEDUA.. 
Seperti biasa memulakan perjalanan pd pukul 10..

(Datuk Ahmand Nawawi)

Perjalanan kali nie, aku pergi jempa ADUN S.Alam Datuk Ahmad Nawawi, 

(nie adun S.alam)

(aku sedang memasuki kawasan Adun tersebut)

Setelah pergi ke ADUN tu, aku bersama rakan2 berharap sangat tuk jumpe dengan ADUN, tapi malangnya, ADUN dh keluar, sayang2...


(xdapat bergambar dengan ADUN, Dengan PA dia pn jadi la)

Lepas itu, perjalanan di turuskan ke MBSA dengan Harapan berjumpa dengan Menteri Besar, juga hampa di situ, tapi kami sempat bergambar la.. heheheh



Nie la kisah nya.. tapi yang lawaknya, aku pergi kt pejabat MB Selanggor dengan hanya pakai selipar.... hahah lawak kan?

(nie buktinya)

Mar 12, 2011

Malu la cikit

Pernah tak? Anda melihat Manusia sebegini rupa?



(Google image)

kalau ye pun, pkai la elok cikit kak oitt...

kalau tak nak, baik tak yah pakai...

jadi macam nie, 


(Google image)

kan lebih elok dan menawan...

Our Future

Tahukah anda...

Dalam dunia nie, tak ramai orang yang dapat peluang untuk menlanjutkan pelajaran, dari SPM ker peringkat Dploma.. Betul tak? Ada yang apply IKM, ILP,IKBN, Giat Mara dan Universiti2 yang lain seperti Uitm, UKM, UTM,UUM,UPM,dan U2 yang senagkatan darinya...

Aku ingin berkongsi pengalaman dari anda semua, tentang sahabat aku nie, nama dia (rahsia).. dia nie aku kenal time keje kt Petronas, time tu aku sebagai middle level management.. aku tak tahu pulak SPM dia berapa.. baru-baru nie aku pun tanya dia soalan cepu emas..

aku:Weyh.. kau still keja kat CC tu lagi ker??
dia: yup... kau kat mana sekarang?
aku: aku belajar lagi, kt KPM Seri Iskandar.
dia: owh..
aku: kau tak nak belajar ker?
dia: bukan tak nak, aku orang susah la.. bukan senang macam kau..
aku: haha, aku susah jugak, tak kaya mana pun...Weyh SPM kau dapat bape?
dia: aku dapat 5A yang lain semua B..
aku: hebat gila kau..!! sayang la kau tak sambung belajar.. kau dapat U mner aritu?
dia: UPM,UM semua U hebat2 aku dapat.
aku: kau apply la KPM.. kot2 dapat ker..

Setelah aku cerita tentnag KPM, dia pun macam berminat..

Kesimpulannya di sini, bukan semua orang bertuah macam kita sebab dapat sambung belajar..
macam aku sendiri, aku pun tak sangka dapat belajar kt KPM.. sedar tak sedar... dah 4tahun aku duduk di Seri Iskandar bumi bertuah, tempat aku menimba ilmu dan di sini juga la terciptanya 1 kisah..

Kepada sahabat-sahabat aku yang sudah dapat tawaran sambung belajar di U.K.. Taniah aku ucapkan.
dan tak lupa pada kawan-kawan yang akan sambung belajar ke peringkat lebig tinggi.. Taniah aku ucapkan

DO THE BEST,
GIVE THE BEST,
AND GET THE BEST
ALL THE BEST FOR YOU ALL.

Kepada Mu Ibu, Mom, Mak



Semalam my mom call
 mom: angah bila nak balik??
 saya: sok angah balik la..
 mom: oky2..

Hari nie aku masih lagi di *************.. Niat di hati memang nak balik jeguk Family hari ni jugak tapi tidak kesampaian.

Aku call my mom and say to her..

aku: mom, angah tak balik hari nie..
mom: knp? smlm kata nak balik hari nie..
aku: angah kne niaga kt ***********.. lupa nak bagitaw mak semalam.
mom: la.... mak dh masak masakan kegemaran angah (dalam nada yang sedih.....)
aku: yeker..(aku terdiam)
mom: jadi angah tak balik la nie..
aku: tak.
mom: takpe la.. jage diri..

sebak jugak la.. bila dengar suara mom..
dah la mom tak sehat.. sian mom
nanti angah balik la.. mom tunggu taw


Ibu...
adalah wanita yang telah melahirkanku
merawatku
membesarkanku
mendidikku
hingga diriku telah dewasa


Ibu...
adalah wanita yang selalu siaga tatkala aku dalam buaian
tatkala kaki-kakiku belum kuat untuk berdiri
tatkala perutku terasa lapar dan haus
tatkala kuterbangun di waktu pagi, siang dan malam



Ibu...
adalah wanita yang penuh perhatian
bila aku sakit
bila aku terjatuh
bila aku menangis
bila aku kesepian



Ibu...
telah kupandang wajahmu diwaktu tidur
terdapat sinar yang penuh dengan keridhoan
terdapat sinar yang penuh dengan kesabaran
terdapat sinar yang penuh dengan kasih dan sayang
terdapat sinar kelelahan karena aku



Aku yang selalu merepotkanmu
aku yang selalu menyita perhatianmu
aku yang telah menghabiskan air susumu
aku yang selalu menyusahkanmu hingga muncul tangismu



Ibu...
engkau menangis karena aku
engkau sedih karena aku
engkau menderita karena aku
engkau kurus karena aku
engkau korbankan segalanya untuk aku



Ibu...
jasamu tiada terbalas
jasamu tiada terbeli
jasamu tiada akhir
jasamu tiada tara
jasamu terlukis indah di dalam surga



Ibu...
hanya do'a yang bisa kupersembahkan untukmu
karena jasamu
tiada terbalas



Hanya tangisku sebagai saksi
atas rasa cintaku padamu



Ibu..., I LOVE YOU SO MUCH
juga kepada Ayah...!!!


Aku nekad akan balik jugak..

Mom... wait for me...

*dari seseorang

Mar 10, 2011

Cinta Terakhir


C.I.N.T.A
Cinta... Oh Cinta.... Siapa yang dalam dunia nie tidak pernah jatuh Cinta?
Mesti ada insan-insan yang di luar sana tidak pernah sama sekali jatuh Cinta..
Mungkin ia dan mungkin tidak...

Apabila seseorang itu jatuh cinta, dunia nie seperti anda yang punya..
Betul tidak?

Setiap yang bercinta pasti inginkan kebahagian betul tak?
Ada orang yang bercinta hanya pada nafsu saja, dan ada yang bercinta sebab Kemewahan semata-mata.

Pernahkah anda mendengar lagu dari Aiman yang bertajuk Cinta Terakhir....
Jika belum mari kita dengarkan sama-sama...

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Korus
Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Ulang korus

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Mar 3, 2011

Pak Guard....

(Image from Google)

Security Guard, siapa yang tak kenal Pak Guard, Mak Guard dan Abang2 Guard? Definition of Security Guard is usually a privately and formally employed person who is paid to protect property, assets, or people. Selalunya orang akan marah Pak Guard jika Pak Guard tahan Id student2...
Tapi pernahkan anda semua terpikir akan Pak Guard tu?
Adakah anda pernah selami isi hati mereka?
Untuk pengatahuan anda, menjadi Pak Guard adalah satu perkerjaan yang mulia, diaorang nie yang menjaga keselamatan dalam kolej ataupun tempat2 lain yang mermelukan perkhimatan anda.

Cerita yang saya kongsi bersama Anda...

Katakan lah, ayah anda seorang Pak Guard.... pada masa yang sama di kolej anda bersama member anda.
Member anda nie pulak marah2 Pak Guard tu, hanya disebabkan kesalahan member anda tu sendiri. Tapi Pak Guard yang di persalahkan... Adakah anda tak terasa sempati, kesiaan dan sedih jika satu hari nanti anda pula berada di tempat Pak Guard ?
Hina sangat ker kerja Pak Guard?
Bagi saya lah, kita tak elok marah2 Pak Guard tu, disebabkan kesalahan diri sendiri..
Pak Guard pun ada hati dan perasaan.. Mereka juga INSAN BIASA macam kita semua..

Hukum Karma, What you Do , You get Back

Sekian terima kasih..


SELF-DISCIPLINE

Life teach you, that you’re capable Life teach you about you not good enough Life teach you about, this is possible For example, ...