Feb 27, 2011

Semalam

Semalam awak cakap, awak xada selera nak makan.. Misti sebab saya kan? Maafla sebab buat awak macam nie. Hari nie saya gembira kerana dapat tengok awak makan..

Feb 26, 2011

Just For You My Dear...

I Don't Want To Miss A Thing

I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
While you're far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Where every moment spent with you is a moment I treasure


Don't wanna close my eyes, I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you baby and I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you the sweetest dream would never do
I'd still miss you baby and I don't want to miss a thing



Lying close to you feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God we're together
I just wanna stay with you in this moment forever, forever and ever



I don't wanna close my eyes, I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you baby and I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you the sweetest dream would never do
I'd still miss you baby and I don't want to miss a thing



I don't wanna miss one smile, I don't wanna miss one kiss
I just wanna be with you, right here with you, just like this
I just want to hold you close, feel your heart so close to mine
And just stay here in this moment for all the rest of time



Don't wanna close my eyes, don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you baby and I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you the sweetest dream would never do
I'd still miss you baby and I don't want to miss a thing



I don't wanna close my eyes, I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you baby and I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you the sweetest dream would never do
I'd still miss you baby and I don't want to miss a thing



I don't wanna close my eyes, I don't wanna fall asleep
Yeah, I don't wanna miss a thing





 Lagu Terima Kasih :

Kau hadir di dalam
hidupku sayang
menyempurna hidup sunyi

Kau bersinar bagai
terbitnya mentari
di pagi hari

Bila kau senyum
bila kau tawa
membuat ku menyinta untuk selamanya
ohhh

Tiada gadis kutemu sepertimu kasih
yang ku cari
kau hadir
di saat diriku perlukan kamu
yang ku rindu

Terima kasih ku ucapkan
padamu sayang
terima kasih

Setiap hariku
bertemu denganmu
bahagia kita berdua
kau penawar jiwa
jika dalam duka
bagai bidadari syurga

Terima kasih ku ucapkan
padamu sayang
terima kasih
terima kasih
terima kasih

Feb 25, 2011

Tunjuk Ajar Ku SIFU


Mentor Tunjuk Ajar Ku Sifu....
Mesti anda pernah tengok rancangan Realiti Tv nie kan? Pada zaman yang serba moden ini, ramai di kalangan kita nak jadi porpular dengan cepat. Contohnya masuk Reality Show. Reality Show sebegini ada kebaikan dan juga keburukannya. Kebaikan yang dapat jika Anada memiliki SUARA EMAS. Keburukan nya.. Dah la suara macam Kuncing nak beranak, ada hati jugak nak jadi penyanyi? Xelok la macam tu, kita kena sedar kemampuan kita, kalau suara dah xsedap, xyah pergi audition buang masa je. 

Cuba anda tegak video nie.. .. PElik- pelik


Anda tengok anda Nilai.....

Feb 24, 2011

Roda

Hidup ini bagaikan roda. Sekarang kita berada di atas, adakalanya nanti kita berada dia bawah. Kerana, kehidupan ini satu perjalanan yang singkat, untuk menuju ke satu alam yang panjang dan tiada akhirnya. Sekarang di dunia, akan sampai masanya kita berada di akhirat. Jadi beringat la jika kita berada di atas.....

Believe Event

Believe...... adalah salah satu EVENT bagi Student Tahun Akhir Kolej Profesional Mara Seri Iskandar yang akan di adakan pada 9-10 April 2011. Event ini bertujuan adalah mendedahkan para student untuk conduct event. Selain itu juga, ianya memumpuk semangat setia kawan 1 batch bagi menjayakan event tersebut dan juga akan dinilai dengan criteria assignment . Secara langsungnya aktiviti yang akan di jalankan pada hari tersebut adalah dengan kehadiran myTV3, autoshow kereta lama dan Larian Amal. Kepada yang berminat untuk meghadiri event tersebut, hendaklah membeli kupon, kerana sepanjang event berlangsung, kami tidak mengunakan wang kertas. Saya selaku AJK event ini menjemput anda yang berada di sekitar Perak ini untuk hadir dan memeriahkan bersama-sama kami..  DATANG LAH BERAMAI-RAMAI  KE EVENT KAMI                                                                                 

Feb 15, 2011

Cara Tidur Yang Betul

CARA TIDUR YANG SEBAIK-BAIKNYA DIAMALKAN OLEH RASULULLAH
1) Tidurlah di awal malam sesudah menunaikan sembahyang Isyak jam 10.00 atau 11.00 dengan keadaan berwuduk. 2) Bangkitlah di awal separuh kedua malam jam 1.00 atau 2.00, kemudian bersugi, berwuduk dan bersembahyang tahajjud. 3) Kemudian tidurlah semula dan bangkitlah sebelum terbit fajar. 4) Tidurlah dengan mengiringkan badan di sebelah rusuk kanan, rusuk kiri di bahagian atas, supaya tetap kedudukan makanan di dalam usus, cepat hadam makanan. Tidurlah sedemikian dari mula hingga akhirnya. WAKTU-WAKTU YANG TIDAK DIBENARKAN TIDUR 1) Awal-awal pagi setelah terbit matahari. 2) Selepas masuk waktu Asar. 3) Tidur di bawah cahaya matahari walaupun terkena separuh dari badan. BAHAYA TIDUR DI SIANG HARI Dilarang tidur di siang hari di dalam keadaan cuaca yang panas kerana: 1) Mendatangkan penyakit-penyakit kulit. 2) Merosakkan warna kulit. 3) Melemahkan jantung. 4) Menambahkan tekanan perasaan yang meluap. 5) Melemahkan badan dan mengurangkan tenaga syahwat. 6) Melemahkan kecerdasaan akal. CARA MENGHINDARKAN LESU SELEPAS BANGKIT DARI TIDUR1) Bersihkan tubuh, terutamanya bahagian muka, tangan dan kaki sebelum masuk tidur. 2) Hindarkan dari tidur lewat malam. 3) Lakukan gerak badan dan senaman di atas katil setelah jaga dari tidur sebelum turun dari katil. 4) Minumlah segelas air masak setiap pagi sebelum bersarapan tetapi jangan selepas saja bangun dari tidur. 5) Cucilah muka terutama bahagian kelopak mata dengan air suam. 6) Ambil wuduk dan bersembahyang Subuh. PEKARA-PEKARA YANG BOLEH MELEMAHKAN TENAGA DAN MEMPERCEPATKAN TUA 1) Terlalu banyak bercita-cita atau berangan-angan. 2) Banyak minum air di waktu pagi. 3) Banyak memakan atau meminum yang seba masam -dari sumber-

SELF-DISCIPLINE

Life teach you, that you’re capable Life teach you about you not good enough Life teach you about, this is possible For example, ...