Jan 30, 2011

1 Restoren 1 Wi-Fi

(Google Image)


KUALA LUMPUR – Semua pengusaha restoran di ibu negara akan diwajib menyediakan perkhidmatan kemudahan Internet jalur lebar tanpa wayar (WiFi) di premis masing-masing mulai tahun depan.

Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Ahmad Fuad Ismail (gambar) berkata, jika mereka ingkar, lesen perniagaan restoran sedia ada tidak akan diperbaharui manakala bagi pengusaha baru, ia akan menjadi syarat kepada pemberian lesen.

Katanya, peraturan baru itu dibuat bagi memastikan sasaran untuk menjadikan Kuala Lumpur sebagai sebuah ibu negara maju pada tahun 2020 tercapai.

“Kita akan lakukan pindaan terhadap syarat lesen perniagaan untuk memastikan arahan ini dipatuhi.

“Lesen baru tidak akan dikeluarkan dan lesen pengusaha restoran sedia ada tidak akan diperbaharui jika syarat ini gagal dipatuhi,” katanya pada sidang akhbar sempena Hari Wilayah di Angkasapuri di sini semalam.

Kosmo


Jan 28, 2011

MHS...

M.H.S!! Minggu Haluan Siswa Kolej Profesional Mara Sri Iskandar sesi Jan-Jun 2011....
ini bukan kali pertama aku mengendalikan event seperti nie, senjak jadi Majlis Perwakilan

Pelajar tahun 2010-2011 banyak event aku sudah kendalikan contohnya seperti MOPA dan Majlis Ramah Mesra Aidilfitri. Kali nie aku di beri amanah untuk mejawat jawatan KETUA

Fasilatator. nampak macam senang dan berbangga dapat jadi ketua fasi, lagipun inie yang
aku impian senjak July-Dis 2010 hehehe... Jawatan yang di sandang ini bukan la mudah seperti 
disangka, ianya agak susah juga la. sebab dari A to Z ketua kena manage even tempat or anything la. Agak susah disitu......................................................................................................

Hari pertama tiada masalah yang belaku, semuanya berjalan dengan lancar lagi baik. Masuk hari seterusnya pun agak baik tapi ada sedikit kekacauan contohnya junior-junior termasuk fasi kena keracunan makanan. Ini adalah disebabkan keracuna makanan yang telah berlaku. PEngarah terpaksa membuat surat kepada Menteri Kesihatan berkaitan keracunan makanan ini. Pada semester ini, ada budak junior yang terkena something, tapi dapat diselamatkan (hanya fasi je tahu cerita budak nie.. biar peceah perut jangan pecah mulut)...............

Semasa orentasi berlaku, ada sedikit pengaduhan antara aku dan dia.. so Sad...

Hari sabtu, abis la M.H.S 2011.. betapa leganya hati nie.. Yahooo... Pada hari Ahad pula, para fasi seperti Aku, daya, anna, mimie, nad tidak lupa juga kepada mira dan juga ada pergi ke JJ.. Semasa aku tegah drive, terima pangilan daripada orang ynag tidak dikenali, iaitu orang kedua kuat Kolej, dan bertanyakan kepada aku, "Lokmam, tahu kan? Ketua fasi kena berucap? sebab nie ada dalam buku program".. Terkejut aku, mana nak cekau text malam-malam nie, poning-poning.. lepas tu, aku amik la Text ucapan Majlis perwakilan Pelajar university lain, just copy, paste and edit.. heheh... dalam hati berkata "akhirnya siap juga text aku nie..

Aku nak berterima kasih kepada Fasi-fasi yang telah berkerjasama dalam memajukan M.H.S nie. tidak dilupa juga kepada para-para Junior.. selamat Maju jaya dan sape yang terbaca blog nie, Denda2 yang junior dapat tu adalah kenangan dari kami para fasi.. 

Ingat-Ingat itu REMEMBER,
Jangan lupa itu DON'T FORGET,
saya sayang KAMU,
I LOVE U,
Hanya engkau ONLY YOU...

Pada 12/2/2011 para Fasi akan pergi ke GENTING, alhamudillah.. kertas kerja yang aku buat itu telah di luluskan.. So.. KITA ENJOY...!!!
Gambar will upload later k..

Jan 27, 2011

Go Green

Hye2 bersuam kembali, adakah Anda perasan???

Jika pergi ker JUSCO, TESCO even Super-2 Market yang ada dekat Malaysia nie..

Terutamanye pada Hari Sabtu, Saturday and 星期六.. 

Sebab kalau nak Beg Plastik mesti kena bayar dalam RM0.20 betul x???

Sebab kerajan sekarang mengamalkan GO GREEN

Jadi kita sebagai rakyat Malaysia yang perihatin dalam keadaan Alam Sekitar..

 Mesti la sahut cabaran Go GREEN nie kan?



Sayangi Bumi kita seperti mana kita sayag pada keluarga, kekasih, sahabat, mahupun diri kita sendri..
kerana ini dalah anugerah TUHAN jugak...



Jan 16, 2011

Besday Party la..!!


14/1/2011
Hari nie terlakar lah sebuah sejarah hari keputraan seorang Insan yang berketurunan darah raja MELAWAR.. hari keputraan beliau yang ke 22 tahun..

xDilupa jugak kpd org yg tersayang iaitu Nur HIdayah Bte Md Shabudin

Hari nie, besday same je.. di sambut gn kawan2 budak umah 121 tmn sri iskandar iaitu, FAD,LEE, Fami n SHA si katik gurl.. jgn marah…hahha,,, gmbr ada nk tgk?? Video p nada gk…

Besday kali nie agak kehampaan kerana, besday xdismbut seperti yg di rancang thun lps.. SAYA MAHUKAN KEK BSR.. tp xdpt.. maybe xdak rezeki kot.. pape pn aku bersyukor di lahirkn di dunia yang penuh pancaroba..

Besday kali nie dapat hadia.. iaitu KAPAL TERBANG ygt di hadiakan dr IBU tercinta, KAPAL TERBANG juga di hadiahkn oelh DIRI SENDIRI..(jahhahahaha), emm.. ALmari sangkut dr barangan COSWAY juga dr ibu tercinta, ada lagi.. HENSET second hand juga dari ibu tercinta… emm.. adiah terakhir dr INSAN yg tercinta iatu kad BESAR.. TQ sayang..(hehheh)

e)..

My Birthday Boy

SELF-DISCIPLINE

Life teach you, that you’re capable Life teach you about you not good enough Life teach you about, this is possible For example, ...