Dec 16, 2010

CInta Di IPT


Actor:
Mr.K
Ms.H

As'salamualaikum...aku K (bukan nama sebenar).. cerita ini aku ingin kongsi bersama anda semua.. Tajuk cerita ini, Cinta Di IPT.. Banyak student2 sekarang bercinta semasa di IPT.Betul tak? Aku sendiri pernah mengalaminye sendiri...

Kisahnya...bermula di sebuah IPT dalam Malaysia... Kisahnye macam ini, K seorang lelaki yang menjual tiket untuk balik ke Kuala Lumpur. Pada suatu hari, K bertanyakan kepada kawan si H nie. Sebab muka kawan Ms.h ni sama seperti muka sepupu Mr.K.. dengan niat yang ingin membantu kawan si Ms.H nie, Mr.K pun tolong belikan tiket balik ke Kuala Lumpur.

Setelah tolong membeli tiket, Mr.K pun serahkan tiket tu kepada Ms.H.

Setelah itu, 1 IPT kena wajib pergi KEM BINA NEGARA. So si Mr.K nie pun, asyik terpandang si Ms.H.. tapi Ms.H nie xbape sedar sangat yang Mr.K nie pandang dia.. ehhehhe
Pada sebelah petang, time tu baru je lepas makan, Mr.K nie pn tegur la si Ms.H nie.. tapi Ms.H nie buat tak tahu je...
lalu dalam hati Mr.K berkata "dia nie rabun ataw xperasan  ke? aku tegur dia wat dun know je.." setelah itu, dalam perjalanan balik ke IPT, si Mr.K nie harap2 la dpt naik bus sama dengan sama
dari situ lah berputik cinta terhadap Ms.H. Setelah lama mengenali diri si Ms.H nie hati Mr.K mula la jatuh cinta kepada Ms.H.. Cinta padangan pertama katakan..

Emm.. yang peliknye, si Ms.H nie xsedar plak yang dia satu kelas dengan Mr.K.. maybe Mr.K nie xbape kacak macam korea kot. hehehe...

Setelah berapa hari kenal mengenali hati budi masing2.. Mr.K nie pun ajak la si Ms.H dating dalam joging.. hehe
Time itu, Mr.K nie pun berkata.. "Awak2, sebenarnya saya dah lama suka kat awak, saya nk bagitahu awak yang saya dah jatuh cinta kat awak"
Anda nak tahu x ape terjadi dekat Ms.H?
Muka dia merah+malu+nak cry+ sepak tin.. sebab time tu ada tin berdekatan dengan Ms.H..
Ms.H hanya senyap dan tidak mahu berkata ape2..
Maybe segan kot.. heheh
Tapi tu la kenagan Cintu ku terhadap Ms.H.. heheheh
Setah mengikat janji seperti seorang kekasih, mereka pn bercouple.. start 22/8/07.. termetrai lah cinta mereka...

Sayang...

Kau hadir di dalam
hidupku sayang
menyempurna hidup sunyi

Kau bersinar bagai
terbitnya mentari
di pagi hari

-Bila kau senyum
bila kau tawa
membuat ku menyinta untuk selamanya
ohhh

* Tiada gadis kutemu sepertimu kasih
yang ku cari
kau hadir
di saat diriku perlukan kamu
yang ku rindu

# Terima kasih ku ucapkan
padamu sayang
terima kasih

Setiap hariku
bertemu denganmu
bahagia kita berdua
kau penawar jiwa
jika dalam duka
bagai bidadari syurga

(ulang -, *,#,*)

Terima kasih ku ucapkan
padamu sayang
terima kasih
terima kasih
terima kasih

No comments:

Post a Comment