Jun 24, 2017

Middle of the year 2017.



Assalamualaikum para pembaca yang dihormati,

Tahun seling berganti,
 Kehidupan masih begini,
Mencari redha Ilahi,
Itu sudah pasti…



Rasanya ini tahun yang agak  mencabar bagi diary kehidupan aku. Setelah banyak perit, suka dan duka yang aku hadapi sepanjang menjadi seorang insan.



Allamdulillah tahun yang lepas menjadi titik pengajaran dalam kehidupan aku, banyak salah silap dan banyak juga diberi peluang untuk bernafas di bumi Nya ini.



Setiap hari merupakan hari yang baru bagi aku, dan juga azam yang baru. Setelah diperhatikan hampir 2 tahun tidak active di blog.

Dalam bidang kerjajaya pula, aku lagi sebulan nak habis probation Hehehe..
Nekad aku, dapat je permanent, ingin melamar seorang gadis dan berkahwin dengan dia lalu mebina empire yang di gelar Empire Keluarga.

Insyallah....







May 11, 2015

Sakit Tolong Pergi Jauh

Assalamualaikum, semua..

Hari nie aku nak share beberapa cerita yang aku alami sendiri. Ceritanya begini, setelah beberapa bulan pindah dari HQ SKPB dan relocated ke Lumut under Sapurakencana Marine Sdn Bhd. Dalam 4 bulan ini, aku kerap jugak sakit tak tahu lah akibat dari apa.

Selepas first month (bulan Feb) relocated kat Lumut, aku disyakki Demam Denggi. Lama jugak turun naik dari Hospital Manjung ke Klinik Batu Arang dan Hospital Sg. buluh. Setelah 7 hari amik darah keluar masuk hospital. Akhirnya Doktor cakap Negetive (Bukan Denggi punca )

After third month di Lumut, kerap jugak Medical Certificate (MC), punca sakit2 dada, muntah2, dan tidak bermaya. Yang peliknya, benda nie terjadi apabila hendak ke tempat kerja. Bila pulang dari kerja, sihat je. Hmm, something wrong somewhere. Terpikir juga aku nak buat rawatan traditional. Setelah diamati dan dikaji selidik, aku disyaki kena SANTAU. Dan aku jugak takpercaya. Selalunya, santau nie, orang dengki, itu pasal dia bagi santau....


Stop pasal santau itu, masuk bulan ke 4, minggu lepas aku dikerjakan ke KPJ akibat dari OGDS . Mari kita tengok result nya..



Doktor nasihatkan, no more minuman gas, no more makan pedas2 dan no more makan benda masam2... Kena pantang dalam dua tiga bulan nie... nak tahu lebih lanjut folow instagram, @_klohman

Itu sahaja, Assalamualaikum...



Middle of the year 2017.

Assalamualaikum para pembaca yang dihormati, Tahun seling berganti,  Kehidupan masih begini, Mencari redha Ilahi, Itu sudah pa...